Hvorfor med “ey” i enden og ikke bare whisky?
I Skotland, Canada, Japan og Indien staves det normalt som "whisky" uden "e".
Skotsk whisky (ofte kaldet "scotch") er den mest kendte form for whisky fra Skotland,
I Irland og USA staves det derimod som "whiskey" med "e". Irske whiskey-producenter tilføjede historisk set et "e" for at adskille deres produkter fra skotsk whisky. Denne stavning blev også vedtaget af amerikanske producenter, hvilket betyder, at amerikansk bourbon og rye typisk staves som "whiskey." som også er de mest populære stilarter inden for amerikansk whiskey.
Lad os se på, hvilke andre typer der findes, og hvordan de gyldne dråber produceres.
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Nyheder
Har du nogensinde undret dig over, hvordan en Grand Arome rom fra Reunion smager i forhold til en højester rom fra Jamaica? Med 1423's Single Barrel Selection har du chancen for at finde ud af det. I dette blogindlæg præsenterer vi de ni nye flasker SBS for foråret 2024.
Læs mere
Publiceret i Viden om rom, Nyheder and Nyhedsbrev
Dyk ned i Rombos seneste samarbejde med den danske romimportør, 1423! Vi præsenterer vores nyeste rom i SBS-serien, denne gang fra Worthy Park Estate på Jamaica. Følg med i denne blog, hvor vi kaster lys over destilleriet og udforsker, hvad der gør denne rom unik.
Læs mere
Publiceret i Viden om rom, Rombo Akademi and Nyheder
René Sten fra Frederiksberg Lokal TV var forbi vores fine butik på Falkoner Allé. Se hele indslaget i dette indlæg.
Læs mere
Publiceret i Nyheder
Michter’s har som det første amerikanske destilleri nogensinde vundet en af de højeste anerkendelser indenfor whiskyverdenen. De er kåret af Drinks International som verdens mest beundrede whiskey. Hermed kan de tilslutte sig gruppen af ikoniske brands som Yamazaki og Springbank. Se hele den årlige top 50-liste i dette blogindlæg. Her kan du også se, hvor danske Stauning er landet på listen.
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Nyheder
Plantation Rombo Single Cask Guyana 2011 Big Peat er resultatet af utallige smagssessioner, hvor vi til sidst fandt en rom, der virkelig skilte sig ud i kompleksitet og renhed. Men hvad gør den så bemærkelsesværdig? Tag med på en dybdegående smagsrejse og udforsk den fascinerende historie bag denne exceptionelle rom.
Læs mere
Publiceret i Rombo Akademi, Viden om spiritus and Nyheder
Dyk ned i alle mulighederne i ‘Min egen rom’-universet! Fra fadtyper til alkoholprocent - bliv klogere på hvordan du skræddersyer din egen romoplevelse. Fra ægte rom-entusiaster til nybegyndere, denne guide har noget for alle.
Læs mere
Publiceret i Viden om rom and Nyheder
Dyk ned i en verden hvor Shakespeares mest mørke og forførende karakterer møder nogle af verdens fineste whiskyer. Fra den dybe tørv af Islay til de sødmefulde noter af Speyside, lad os udforske en samling, der ville få Macbeth selv til at udbryde: 'By the pricking of my thumbs, Something whisky this way comes!'
Læs mere
Publiceret i Viden om whisky and Nyheder
Har du nogensinde undret dig over, hvordan en rom fra Tahiti smager i forhold til en fra Jamaica? Med 1423's Single Barrel Selection har du chancen for at finde ud af det. I dette blogindlæg præsenterer vi de ti nye flasker SBS.
Læs mere
Publiceret i Viden om rom, Nyheder and Nyhedsbrev
Vi kan med stolthed præsentere, at vi har fået The Macallan Red Collection 50 Years Old i butikken.
Men hvordan er sådan en distingveret herre endt hos Rombo? Hvad betyder samarbejdet med Macallan betyder for os? Hvem mon køberen af sådan en flaske kan være?
Læs mere
Publiceret i Nyheder