Min egen rom: Fra fad til flaske

Dyk ned i alle mulighederne i ‘Min egen rom’-universet! Fra fadtyper til alkoholprocent - bliv klogere på hvordan du skræddersyer din egen romoplevelse. Fra ægte rom-entusiaster til nybegyndere, denne guide har noget for alle.

Læs mere

En whisky-samling der er Shakespeare værdig

Macbeth: En samling af 42 karakters af Livingstone og Elixir Distillers

Dyk ned i en verden hvor Shakespeares mest mørke og forførende karakterer møder nogle af verdens fineste whiskyer. Fra den dybe tørv af Islay til de sødmefulde noter af Speyside, lad os udforske en samling, der ville få Macbeth selv til at udbryde: 'By the pricking of my thumbs, Something whisky this way comes!'

Læs mere

Nyt Single Barrel Selection: 9 nye flasker + en giftbox

Har du nogensinde undret dig over, hvordan en rom fra Tahiti smager i forhold til en fra Jamaica? Med 1423's Single Barrel Selection har du chancen for at finde ud af det. I dette blogindlæg præsenterer vi de ti nye flasker SBS.

Læs mere

Vanvid i Dublin: Ild, Drama og Irsk Whiskey

En juni nat i 1875 var der flammer og kaos i Dublins gader. Omdrejningspunktet var brændende whiskey. I dette indlæg kigger vi på den dramatiske aften, folkets vanvid og de konsekvenser, der fulgte. Læs, hvordan en brand for evigt ændrede irsk whiskey.

Læs mere

Appleton Estate Hearts Collection: Præsentation af to rom lagret i over 20 år

Appleton Estate's begrænsede udgaver af deres Hearts Collection fra 1993 og 2002 fejrer det rige jamaicanske terroir og kunsten i avanceret romfremstilling. I dette indlæg ser vi nærmere på dem og hvordan Hearts Collection opstod.

Læs mere

Fra lun til iskold: Temperaturens rolle i spiritus

Har du nogensinde undret dig over, hvad den ideelle serveringstemperatur er for din foretrunkne spiritus? Hvis svaret er ja, så er du kommet til det rette sted! I dette indlæg vil vi dykke ned i kunsten at servere din spiritus ved den perfekte temperatur.

Læs mere

Serveringstemperatur for øl og vin

Iskold øl direkte fra køleskabet, eller rødvin serveret ved stuetemperatur lyder måske velkendt, men i virkeligheden er det ikke den bedste måde at servere øl og vin på, hvis du vil fremhæve smagene bedst muligt. I dette indlæg dykker vi ned i kunsten at servere vin og øl ved den perfekte temperatur.

Læs mere

Værd at vide om dansk whisky

Dansk whisky har kun få år på bagen, men stormer frem ­– også internationalt. Her ser vi nærmere på dansk whiskys historie, hvilke priser dansk whisky har vundet, og hvad der skal til for, at en whisky kan kaldes for dansk. 

Læs mere

Sådan skabes smagen i gin

Ginens verden er i konstant forandring, og det er ikke længere nok at fylde kurven med en billig gin fra supermarkedet. Med et uendeligt spektrum af smagsvariationer, er gin blevet en udforskning værd. Men der er stadig visse kriterier, der skal opfyldes, før en spiritus må kaldes gin, og den unik smagsvariant kommer ikke af sig selv. I denne blog dykker vi ned i hemmelighederne bag ginens smag. Fra råvarer til destillationsproces.

Læs mere

Er du fyldt 18 år?
For at handle hos Rombo.dk skal du være over 18 år